KAYSERİ / DEVELİ - Develi Rehberlik ve Araştırma Merkezi

May

DEVELİ RAM'DA OKULDA BAĞIMLILIĞA MÜDAHALE (OBM) KURSU İlçemizde Görev Yapan Rehber Öğretmen Psikolojik Danışmanlara Yönelik MEB-YEŞİLAY İşbirliğinde Geliştirilen 2. Düzey Müdahale Programı Olan Okulda Bağımlılığa Müdahale Hizmetiçi Eğitim Kursu 02-05 Mayıs 2023 Tarihlerinde OBM Formatörleri Hasan KILINÇ ve Armağan DEMİR Tarafından Gerçekleştirildi.

Eyl

Çalışma Bölgemizde görev yapan Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlara Okul Ortamında Psikolojik Becerilerin Geliştirilmesi Kursu  Develi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan KILINÇ tarafından verilmiştir.

Eyl

2022-2023 Eğitim Öğreti Yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri kapasamında bölgemizde görev yapan Rehber Öğretmen Psikolojik Danışmanlarımızın katılımlarıyla Okul Rehberlik Programların hazırlanması,Okul Risk Haritaların Oluşturulması, E rehberlik Sisteminin Kullanımı,Ribalar,Danışmanlık Tedbiri ve diğer  hizmetler noktasında bilgilendirme  toplantımız gerçekleştirilmiştir.

Haz

15.06.2022 tarihinde Develi, Yahyalı, Tomarza ve Yeşilhisar ilçelerimizde görev yapan Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlarımızın katılımı ile sene sonu bölge rehberlik hizmetleri toplantımızı gerçekleştirdik .Toplantıda 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında yapılan çalışmalar değerlendirilerek yeni eğitim öğretim yılı için görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Nis

Develi, Yahyalı, Tomarza ve Yeşilhisar ilçelerimizde görev yapan öğretmen ve yöneticilerimize yönelik Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi seminerlerimiz 12-13-14 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi sunusuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Ekm

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Kayseri İl Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Kurulu tarafından belirlenen  Okula ve Çevreye Uyum yerel hedefimizle ilgili lise düzeyinde eğitim içerikleri kurumumuz tarafından hazırlanmıştır. Okula ve Çevreye Uyum İçeriklerini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Okula ve Çevreye Uyum Lise Düzeyi İçerikleri TIKLAYINIZ